Η ιστορία μας

Η ιστορία της Panasonic

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Konosuke Matsushita το 1918 με την επωνυμία Matsushita Electric Manufacturing Works

Το 1935 άλλαξε το όνομά της σε Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., ονομασία που θα διατηρήσει έως το 2008.

Η εταιρεία, μέσα στην πολύχρονη πορεία της, δημιούργησε και χρησιμοποίησε πολλά brand names, για διάφορες χρήσεις και κατηγορίες προϊόντων και για διαφορετικές ηπείρους και γεωγραφικές περιοχές.
Ανάμεσα στα πολλά brand names, τα πιο γνωστά είναι τα: National, Panasonic και Technics.

To 1927 δημιούργησε το brand name National, για ηλεκτρικές λάμπες και αργότερα για άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Τo 1955 χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το brand name Panasonic για συσκευές ήχου. Προέρχεται από την ένωση των λέξεων pan (όλο) και sonic (ήχος). To όνομα επικράτησε στις ηλεκτρικές συσκευές και τις συσκευές ήχου και εικόνας.

Το 1965 δημιούργησε το brand name Τechnics για τις συσκευές ήχου υψηλής πιστότητας (HiFi).

Το 2008, στα 90ά γενέθλιά της, η εταιρεία άλλαξε το όνομά της από Matshushita σε Panasonic Corporation, και έτσι η εταιρική επωνυμία και το brand name έγιναν ένα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 
 
  Ευρεία γκάμα προϊόντων
Η Panasonic στοχεύει στη δημιουργία πραγματικά μοναδικών προϊόντων

Εικόνα και ΉχοςDigital imagingΠροϊόντα επικοινωνίαςΠροσωπική φροντίδαΟικιακές συσκευέςΤηλεφωνικά κέντραPrint & ScanΕπαγγελματικός εξοπλισμόςΜπαταρίες

 Μια καλύτερη ζωή, ενας καλύτερος κόσμος

H Panasonic στην Ευρώπη

Panasonic Europe

Η Panasonic δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες της Ευρώπης και της περιοχής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ). Η έδρα της βρίσκεται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, ενώ η εταιρεία διατηρεί γραφεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο του marketing, των πωλήσεων και σε άλλους τομείς, στο Wiesbaden της Γερμανίας.
Στην Ευρώπη και την ΚΑΚ, η Panasonic απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα στους τομείς των πωλήσεων, του marketing, της παραγωγής, του σχεδιασμού και του R & D, καθώς και σε κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και υποστηρικτικές εταιρείες.
Η Panasonic ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη το 1962, με την ίδρυση του πρώτου γραφείου πωλήσεών της στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Από την ίδρυση της, η Panasonic έχει καθιερωθεί ως κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών προϊόντων παγκοσμίως.
 

Panasonic Europe
Επωνυμία εταιρείας: Panasonic Europe B.V.
Έδρα: WTC H-16, Zuidplein 136, 1077 XV Amsterdam, The Netherlands

Panasonic Marketing Europe
Επωνυμία εταιρείας: Panasonic Marketing Europe GmbH
Έδρα: Hagenauer Str.43 65203 Wiesbaden, F.R.Germany

 

Panasonic Corporation - Ιαπωνία

Panasonic Corporation

Από την ίδρυση της εταιρείας μας το 1918, στην Panasonic, δημιουργούμε μια καλύτερη ζωή για τους πελάτες μας, τοποθετώντας πάντα τον "καταναλωτή" στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας.
Επίσης, καθώς προχωράμε μπροστά, με βάση την καινοτόμο τεχνολογία των ηλεκτρονικών μας προϊόντων, θα παρέχουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών, από ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης έως βιομηχανικές συσκευές, προϊόντα κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμό στέγασης.
Σε διάφορους χώρους και τομείς, όπως κατοικίες, κοινότητες, επιχειρήσεις, ταξίδια και αυτοκινούμενα οχήματα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να προσδώσουμε νέα αξία για μια καλύτερη ζωή και να συμβάλουμε στην υλοποίηση της φιλοσοφίας μας "A Better Life, A Better World" (“Μία Καλύτερη Ζωή, Ένας Καλύτερος Κόσμος”) για κάθε καταναλωτή, ξεχωριστά.
 
 
 

Μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Panasonic

Για "Μία Καλύτερη Ζωή" και "Έναν Καλύτερο Κόσμο" - Οι στόχοι της Panasonic για τα επόμενα 100 χρόνια

Το 2018, η Panasonic γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων της. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους πελάτες μας, στους συνεργάτες μας και σε όσους μας έχουν στηρίξει από την αρχή.

«Η συνεισφορά στην πρόοδο της κοινωνίας και στην ευημερία των ανθρώπων μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας» αποτελεί τη βασική εταιρική φιλοσοφία μας κατά τα τελευταία 100 χρόνια. Καθώς οδεύουμε προς τον δεύτερο αιώνα μας, υποστηρίζουμε ενεργά αυτήν τη φιλοσοφία και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία παραμένοντας πάντα δίπλα στους καταναλωτές μας.

Το εργασιακό μας περιβάλλον αλλάζει ταχύτατα και δραστικά. Οι ανάγκες των καταναλωτών γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες, ενώ τα κοινωνικά ζητήματα, όπως το περιβάλλον, η γήρανση του πληθυσμού και η έλλειψη εργατικού δυναμικού, ποικίλλουν μεταξύ των διαφορετικών χωρών του κόσμου. Σε αυτόν τον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο, η παροχή υλικών προϊόντων, δεν είναι πλέον αρκετή. Αποδεχόμαστε την πρόκληση να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, σε «άυλους» τομείς, όπως η ενέργεια και οι υπηρεσίες.

Για εμάς, η κατανόηση των αναγκών των πελατών μας αποτελεί προτεραιότητα. Δουλεύουμε σκληρά με σκοπό τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, αφοσιωμένοι στην επιδίωξη μιας καλύτερης ζωής για τους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο, στην Panasonic φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε την ιδέα "Μία Καλύτερη Ζωή" και "Έναν Καλύτερο Κόσμο" για κάθε καταναλωτή.

Κάνουμε ένα νέο βήμα προς τον επόμενο αιώνα μας. Ακολουθήστε μας στα εγχειρήματά μας καθώς συνεχίζουμε να προχωράμε προς το μέλλον.

May 2018

Kazuhiro Tsuga
Διευθύνων Σύμβουλος, Panasonic Corporation

 
ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ